Opettajat

Opettajat

Jyrki Nummenmaa

Jyrki

Jyrki aloitti kuubalaisten tanssien opettelun ja harrastamisen Tampereella ja matkoillaan hänellä oli tilaisuus tutustua salsakulttuuriin varsin monessa maassa. Kysymyksiin kuubalaisen tanssin syvemmästä olemuksesta ei kuitenkaan löytynyt vastausta mutta turhastumisen myötä jo tanssiharrastuksen lopettamisen partaalla olleelle Jyrkille tuli kuitenkin tilaisuus tehdä useita matkoja Kuubaan.

Kuubassa hän ystävystyi kuubalaisten ammattitanssijoiden ja -soittajien kanssa, ja opiskeli tanssia ja soittoa heidän yksityisopetuksessaan. Yhdestä näistä ammattitanssijoista eli Rosista tuli myös hänen vaimonsa. Oleskellessaan Kuubassa vaimonsa Rosin kanssa ja eläen tämän perheen seurassa, Jyrki on kokenut sen, kuinka kuubalaiset tosiasiallisesti tanssivat.

Jyrki on saanut kuubalaisilta ammattitanssijoilta poikkeuksellista arvostusta salsan ja erityisesti afro-kuubalaisen rumban tanssitaidoilleen.

Jyrkillä on yhteensä yli 20 vuoden opetuskokemus mitä erilaisimmsta asioista, kuten jalkapallo ja muu fyysinen harjoittelu, soittaminen, ja tietokoneiden ohjelmointi ja hän on mm. kehittänyt kuubalaisen salsan pedagogiikkaa.

Tampereella Jyrki perusti afrokuubalaista folkloristista musiikkia ja tanssia esittävän tamperelaisen ryhmän Guajiros Unidoksen, jossa hän myös soitti ja tanssi. Ryhmä ei enää toimi, mutta tämän jälkeen Jyrki perusti Tampereelle salsaorkesterin nimeltä Son Moro, jota hän johtaa ja jossa hän soittaa congarumpuja. Hän myös sovittaa musiikkia Son Morolle.

Jyrki opettaa suomeksi, englanniksi ja espanjaksi.